ROSENC

Energy Street este membru al clusterului ROSENC.

Clusterul este o concentrație geografică de agenți economici, centre decercetare, autorități publice si ONG-uri, care au ca scop comun promovarea și dezvoltarea unui sector industrial.

În cazul ROSENC, scopul comun este promovarea României, a Regiunii Vest şi a judeţului Timiș, pe termen lung, ca lider în sectoarele energiilor regenerabile, eficienței energetice şi noilor energii sustenabile şi participarea în reţelele internaţionale ca partener sau coordonator de proiecte pentru creşterea competitivităţii organizaţiilor din asociaţie, prin cooperare naţională şi internaţională.

Clusterul ROSENC a fost fondat in 22.02.2011, de catre 26 de membri fondatori, care au un buget total alocat dezvoltării sectorului energiilor verzi de 16,8 mil. Euro și un număr total de 6.425 de angajați.

ROSENC este o asociaţie cu personalitate juridică română, de drept privat fără scop patrimonial, neguvernamentală, non-profit, apolitică şi independentă, care funcţionează potrivit legislaţiei române (OG nr.26/2000) și a statutului său.